Media 2018-10-12T11:03:36+02:00

LABONOVUM IN DE MEDIA

Kick-off meeting Ser-Col automation (SCAUT) bij Labonovum

Persbericht 12-10-2018

Deze week is er een start gemaakt met de automatisering van Ser-Col waarvoor Labonovum en Blok System Supply een EU subsidie van 3 miljoen euro hebben ontvangen

Het Noordhollands Dagblad was aanwezig bij de kick-off en heeft hier een mooi artikel over geschreven.

Lees hier de voorpagina

Lees hier het artikel

EU subsidie van 3 miljoen voor Labonovum en Blok System Supply

Persbericht 21-09-2018

Voor het innovatieve bloedverzamelproduct Ser-Col hebben Labonovum uit Limmen en Blok System upply uit Velsen een EU subsidie ontvangen. Met Ser-Col kunnen eenvoudig 5 druppels bloed uit een vingerprik verzameld worden waarna Ser-Col per post naar het laboratorium gestuurd kan worden. Op het laboratorium wordt Ser-Col nu nog handmatig voorbereid op analyse. Met EU subsidie “H2020 Fast Track to Innovation (FTI)” gaat Blok System Supply een apparaat ontwikkelen en produceren waarmee de voorbereiding van Ser-Col volledig geautomatiseerd kan worden. Ser-Col kan dan op grote schaal worden toegepast voor  laboratoriumdiagnostiek in bloed verkregen met een vingerprik.

Lees hier het artikel

Labonovum Lab Services opent de deuren

Persbericht 12-09-2018

Op maandag 3 september heeft Labonovum Lab Services de deuren geopend. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het laboratorium van Labonovum Lab Services (LLS) gereed te maken voor productie. Siemens Healthineers heeft de afgelopen weken een Immulite, Dimension en Advia 560 geplaatst. De komende weken zal het personeel van LLS worden ingewerkt op de Siemens apparatuur zodat de innovatieve bloedverzamelproducten Hem-Col® en Ser-Col® geanalyseerd kunnen worden.

Labonovum BV en Siemens Healthcare Nederland BV bundelen hun krachten.

Persbericht 21-05-2018

Op vrijdag 18 mei jl. is de voorgenomen samenwerking tussen Siemens Healthcare Nederland BV en Labonovum BV bekrachtigd. Kees Smaling (Algemeen directeur Siemens Healthcare Nederland BV) en Michiel Heerkens (Labonovum BV) hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van een klinisch chemisch laboratorium in de Labonovumvestiging te Limmen.

Hem-Col® genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018

Persbericht 15-02-2018

Hem-Col, de innovatieve en patiëntvriendelijke bloedafname methode heeft de voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 gewonnen. Op 15 maart is de finale tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

Naast de vakjuryprijs kan Hem-Col ook de publieksprijs te winnen. Hiervoor kun je een stem uitbrengen via deze link.

Hem-Col® winnaar regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2018

Persbericht 23-01-2018

Tijdens de regionale voorronde voor de Zorginnovatieprijs 2018 heeft Labonovum met het product Hem-Col een plaats in de finale bemachtigd. In een pitch van maximaal 5 minuten mocht de toegevoegde waarde van Hem-Col voor de gehele laboratoriumdiagnostiek keten worden toegelicht. Namens Labonovum mocht Dennis Poland de felicitaties in ontvangst nemen.

De finale vindt plaats op 15 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

https://www.zorginnovatie.nl/nieuws

Hem-Col® genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018

Persbericht 17-01-2018

Hem-Col, de innovatieve bloedafname methode van Labonovum, is geselecteerd voor de voorrondes van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Op dinsdag 23 januari mag Labonovum voor de provincie Noord-Holland en Flevoland Hem-Col toelichten in een pitch om kans te maken op een plaats in de finale op 15 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

https://www.zorginnovatie.nl/innovaties/hem-col-bloedafname

De toegevoegde waarde van Hem-Col® in 2 minuten door Labonovum en Siemens Healthineers Nederland.

Persbericht 14-12-2017

In deze film laten Dennis Poland, klinisch chemicus Labonovum en Syro Ronda, senior business analyst Siemens Healthineers Nederland in 2 minuten de toegevoegde waarde van Hem-Col zien in de gehele laboratorium diagnostiek keten.

Hem-Col® winnaar van Siemens Innovation Think Tank 2017

Persbericht 10-12-2017

Labonovum B.V. is met het product Hem-Col winnaar van de Siemens Innovation Think Tank (ITT) 2017. ITT is een wereldwijd platform met jaarlijks meer dan 200 innovatieve inzendingen op het gebied van beeldvormende technieken en laboratoriumdiagnostiek. Vrijdag 8 december heeft Labonovum samen met Siemens Healthineers Nederland de innovatieve bloedafname met de Hem-Col buis toegelicht op het ITT hoofdkantoor van Siemens in Erlangen, Duitsland. De jury was unaniem overtuigd van de toegevoegde waarde van de Hem-Col buis in het diagnostisch traject voor zowel patiënt, zorgverlener als laboratorium. Dennis Poland, klinisch chemicus en mede oprichter van Labonovum mocht namens Labonovum de onderscheiding in ontvangst nemen.

Hem-Col® finalist in de Siemens Innovation Think Tank

Persbericht 21-11-2017

Labonovum B.V. heeft met het product Hem-Col de finale gehaald van de Siemens Innovation Think Tank (ITT). ITT is een wereldwijd platform met jaarlijks meer dan 200 innovatieve inzendingen op het gebied van beeldvormende technieken en laboratoriumdiagnostiek. Op vrijdag 8 december krijgt Labonovum de mogelijkheid om de innovatieve bloedafname met de Hem-Col buis toe te lichten op het ITT hoofdkantoor in Erlangen, Duitsland.

CE-markering 24-uurs urine verzamelsysteem 24hU-Col®

Persbericht 9-9-2017

Labonovum B.V., een biomedisch bedrijf gespecialiseerd in diagnostisch laboratoriumonderzoek, heeft deze week CE-markering verkregen voor het nieuwe 24-uurs urine verzamelsysteem 24hU-Col®, wat aangeeft dat het product nu voldoet aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen en wetgeving.

24hU-Col® is een innovatieve manier om gedurende 24 uur urine op te vangen in een opvouwbare bokaal met een interne standaard. Voordeel voor de patiënt: deze hoeft slechts na 24 uur een buisje af te nemen uit de bokaal en deze per post naar het laboratorium te sturen. De bokaal kan thuis via het papier afval en regulier/plastic afval weggegooid worden. Het laboratorium kan de interne standaard meten en hieruit het verzamelde volume per 24 uur berekenen. Voordelen voor het laboratorium: minder volumineuze voorraad aan bokalen, afvalreductie en automatische 24 uurs urine volume bepaling.

Labonovum is een volledig Nederlands biotech bedrijf gespecialiseerd in medisch diagnostisch laboratoriumonderzoek. Het brengt innovatieve oplossingen en nieuwe producten naar de markt. Met deze producten worden patiënten meer betrokken bij hun eigen zorg, een van de uitgangspunten van het huidige volksgezondheidsbeleid. Dankzij de innovaties van Labonovum kunnen zowel zorgverleners, patiënten en consumenten zelf lichaamsmateriaal afnemen en per post naar het laboratorium versturen.

Interview ABN AMRO met Siemens Healthineers over zorginnovatie en Labonovum

ABN AMRO Insights 3-8-2017

Siemens Healthineers houdt zich bij zorginnovatie niet alleen met apparaten bezig. De buisjes waarin afnamemedewerkers testbloed opvangen voor het laboratorium zijn daar een voorbeeld van. Labonovum B.V. heeft samen met Siemens Healthineers een idee door ontwikkeld om het zorgproces te verbeteren. Een idee om personeels- en laboratoriumkosten terug te dringen, om meer dan 40% afvalreductie te bereiken en om zelfs de hele logistiek rondom het ziekenhuislaboratorium ingrijpend te wijzigen. Het idee, nog niet in de praktijk doorgevoerd, want nog in de validatiefase verkerend, is om per patiënt alle labtesten te doen met één klein buisje met vingerprik-bloed.

Lees hier het interview: ABN AMRO Insights

CE-markering bloedafname systeem Hem-Col®

Persbericht 4-4-2017
Labonovum B.V., een biomedisch bedrijf gespecialiseerd in diagnostisch laboratoriumonderzoek, heeft deze week CE-markering verkregen voor het nieuwe bloedafname systeem Hem-Col®, wat aangeeft dat het product nu voldoet aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen en wetgeving.

Hem-Col® is een patiëntvriendelijke methode om zelf bloed te kunnen verzamelen met een vingerprik. Patiënten kunnen dit thuis of op het werk uitvoeren wanneer het hun uitkomt. Er is geen ziekenhuis-, dokters- of laboratoriumbezoek meer nodig: Hem-Col® kan per post naar het laboratorium verstuurd worden. Bloed verzameld met de Hem-Col® buis is voor de meeste parameters 3 – 5 dagen stabiel.

Labonovum is een volledig Nederlands biotech bedrijf gespecialiseerd in medisch diagnostisch laboratoriumonderzoek. Het brengt innovatieve oplossingen en nieuwe producten naar de markt. Met deze producten worden patiënten meer betrokken bij hun eigen zorg, een van de uitgangspunten van het huidige volksgezondheidsbeleid. Dankzij de innovaties van Labonovum kunnen zowel zorgverleners, patiënten en consumenten zelf lichaamsmateriaal afnemen en per post naar het laboratorium versturen.

Lees hier het artikel

Diabetes Testing at the Dentist’s Office

New York Times 23-2-2017

“A simple finger stick analysis can help with early diabetes screening.”

Lees hier het artikel
Lees hier het artikel

Test spoort bij mensen met slecht tandvlees diabetes op

NRC Handelsblad 10-3-2017

Bij iedereen werd met een vingerprik bloed afgenomen en een diabetestest uitgevoerd. Het was een makkelijk uitvoerbare moderne test, op geglycosyleerd hemoglobine (HbA1c).

Lees hier het artikel